Férfiaknak, Nőknek

Hogyan tárjuk fel a bennünk rejlő kreatív energiákat!

Legyen szó íróról, festőről, szerkesztőről vagy személyi asszisztensről, valamilyen szinten mindenkinek szüksége van a kreativitásra. A kreatív energia nem csak a különböző tevékenységek elvégzésénél fontos, hanem abban is segít, hogy az emberek minden helyzetből a legjobbat tudják kihozni.

Sokszor érezhetjük úgy, hogy az energiánkat blokkolja valami. Íme néhány tipp, amivel feltárhatjuk a bennünk rejlő kreatív energiát:

Legyünk mindig mozgásban

A kocogás, a kedvenc zenéinkre táncolás, az ugrálás, a jóga vagy bármilyen más mozgás mind képes serkenteni a testben lévő energiát és segít feloldani a kreativitás hiányát. Ráadásul, egy kis kalóriaégetés senkinek sem árt.

Hallgassunk a megérzéseinkre

Ha úgy érezzük, megtorpantunk, szánjunk egy kevés időt magunkra és vegyük észre a körülöttünk lévő dolgokat. Győződjünk meg róla, hogy ilyenkor az ÖSSZES érzékszervünket használjuk, vegyük észre a színeket és a szagokat. Az összpontosított figyelem segít felszabadítani a kreatív energiát.

Tápláljuk agyunkat

Kényeztessük magunk valamilyen mennyei édességgel, esetleg egy egészséges gyümölccsel vagy zöldséggel. A tápanyagok energiát juttatnak az agyba; sokszor csupán erre van szükség ahhoz, hogy szabadjára engedhessük kreatív fantáziánkat. 

Alakítsunk ki egy testhez álló napirendet

Sok mindent érthetünk mindennapos rituálé alatt: egy mantra elszavalását, a fürdőszoba polcainak rendezgetését, vagy egy ima elsuttogását. Bármi is legyen az, a rendszeres szokások segítenek az összpontosításban és a koncentrációban.

Keressük meg a saját múzsánk

Találjunk rá arra, ami ténylegesen inspirálni tud bennünket, legyen az akár egy hegyi séta, koncertre járás, vagy a gyerekeinkkel való ölelkezés. Keressünk olyan könyveket, filmeket, helyeket és embereket, amelyek és akik képesek megihletni bennünket.

Mondjunk hálát

Ha stresszesnek érezzük magunk, próbáljuk meg elterelni a figyelmünk. Így teljesen új perspektívák nyílhatnak majd meg, illetve idővel hálásnak érezzük majd magunk. Írjunk levelet az anyukánknak vagy a nagymamánknak, esetleg bármilyen kitalált személynek, amelyben felsoroljuk azokat a dolgokat, amiért hálásak vagyunk az életben.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published.