Férfiaknak, Nőknek

Mi az a mellkasodon?

Bizonyára mindannyiunknak megvannak a saját, jól bevált bőrápolási szokásaink, amelyekkel általában kezelni szoktuk az arcunkon felbukkanó pattanásokat, de mi a helyzet a mellkasunkkal? A legtöbb ember közel sem fordít ugyanannyi figyelmet a test ezen területére.

A mellkason is igen gyakran alakulhatnak ki pattanások, hiszen az archoz, a vállhoz és a háthoz hasonlóan, az itt található faggyúmirigyekben is felhalmozódhat a felesleges olaj. Az eltömődött pórusok gyulladást okozhatnak, pattanások és mitesszerek kialakulását eredményezhetik. Létezik azonban néhány egyszerű lépés, amelyekkel könnyen tisztán tarthatjuk mellkasunk.

  • Figyeljünk oda az edzés utáni szokásainkra

Habár a testhezálló edzőruhák nagyon csinosak tudnak lenni, cserébe fokozott izzadást és bőrirritációt okozhatnak, így elősegítve a pattanások kialakulását. A különböző egészségügyi fórumok szerint, az edzés során kizárólag jól szellőző anyagból készült ruhákat érdemes hordani. Erre a pamut az egyik legalkalmasabb szövet. Edzés után, amilyen hamar csak lehet, tusoljunk le, hogy meggátoljuk a pórusok eltömődését.

  • Hámlasszunk rendszeresen

Az elhalt bőr lehámlasztása a test és az arc szempontjából is ugyanolyan fontos. A heti egyszeri vagy kétszeri rendszeres hámlasztással könnyedén megakadályozható a pórusok eltömődése, így a pattanások kialakulása is.

  • Váltsunk akné-elleni tusfürdőre

Mindenki szereti a kellemes, bódító illatú tusfürdőket, de ha teli van aknéval a mellkasunk, akkor a benzoil-peroxid a legjobb választás. Ez a vegyszer tökéletes a pattanások eltüntetésére és a pórusok kitisztítására, hiszen alkotóelemei baktériumölő hatásúak.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published.