Egyebek

Reggelente vagy esténként eddzünk az optimális fogyáshoz?

A megterhelő reggeli edzések nem segítenek különösebben a fogyásban, viszont a legtöbben csak délelőttönként tudnak erre időt szakítani, hiszen ilyenkor van a legkevesebb elkötelezettség és akadály. Ez természetesen mindenki számára érthető. Hányszor fordult már elő az életünkben, hogy miután mindent összepakoltunk, az utolsó pillanatban landolt egy határidős munka az asztalunkon, amely keresztül húzta a számításainkat!

A délelőttiekhez hasonlóan, az éjszakai edzések sem állnak közvetlen kapcsolatban az eredményes fogyással, habár az utóbbiak segítenek egy kemény nap után levezetni a stresszt, így szerepet játszva a kitűzött fogyási céljaink elérésében. A kiadós izzadás (kiváltképp egy igen megterhelő nap után) segít a kortizol nevű, hastájéki zsír kialakulásával kapcsolatban álló stresszhormon elnyomásában.

Az izzasztó reggeli és esti edzéseknek is mind megvannak a maga előnyei, viszont a legfontosabb mégis az, hogy ki tudjunk alakítani egy számunkra megfelelő, a saját napirendünkbe beillő, eredményes fogyást biztosító edzéstervet. Az edzésre legalkalmasabb időpont mindig akkor van, amikor az ember fizikailag és mentálisan is jól érzi magát.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published.