featured, Nőknek

Valgus deformitás korrekciója Valgomeddel

Ha kényelmetlenséget tapasztal amiatt, mert valgus deformitás jelentkezik a lábfején, létezik egy megbízható megoldás a kezelésére, mely tartós eredményt hoz: a Valgomed elasztikus rögzítő. Az eredmény már egy havi használat után észrevehető. A készlet két darab rögzítőt tartalmaz: míg az egyik a lábujjat tartja a kívánt pozícióban, addig a másik megakadályozza a kiálló ízülettől kidudorodó bőr sérülését. Minden átgondoltan és racionálisan lett megtervezve. Szeretne segíteni a lábfején? Vegye meg a rögzítőt!

Az elasztikus rögzítő előnyei

A betétek és a rögzítők kiváló minőségű, innovatív hipoallergén anyagból – orvosi szilikonból és elasztikus bélésből – készültek, melyek kombinációja:

  • szorosan rögzül a lábfej bőrén, cipő viselésekor pedig kényelmes (anélkül, hogy a rögzítés helyén deformáció jelentkezne, ami gyakran megtörténik);
  • hatékony védelmet nyújt az ujjak közti bőrkárosodások(bőrkeményedés), hólyagok és lehetséges allergiás reakciók ellen;
  • biztosítja a lábujjak helyes pozícióját, valamint megakadályozza a helytelen egymáshoz igazodást, ami később sérüléseket eredményezhet.

A Valgomed eszköz hatékonysága

Klinikai vizsgálatok igazolták a Valgomed rögzítő hatékonyságát a lábfej deformitás különböző stádiumainál – a „tolerálható és kontrollálható” fokozattól egészen a „rendkívül fájdalmas és rosszabb már nem is lehete” fokozatig. Az eszközt az Egyesült Államokban és sok európai országban, sőt Magyarországon is a legjobb valgus deformitás korrektornak tartják, függetlenül attól, hogy a beteg milyen lábbelit hord. Sok országban megrendelhető. Használatával garantáltan:

  • megvédheti a lábfejét a hólyagoktól és bőrkeményedésektől;
  • visszaállíthatja a lábujjat a helyes pozícióba (25 mm-el áthelyezheti).

A valgus deformitás komoly odafigyelést igényel!

A hallux valgus deformitás akár rokkantsághoz is vezethet. A nagylábujj (akár 25 mm-es) elmozdulása természetes pozíciójából főként nőknél tapasztalható. Ennek oka nyilvánvaló. A rendszeres szűk, kényelmetlen divatcipők viselése okozza. A deformáció fokozatosan következik be. A kezdeti stádiumban az eltérés szinte érzékelhetetlen, a lábujj tövének elferdülésével „enyhe duzzanatával” kezdődik. Később fájdalomérzet jelentkezik, mely további lehetséges duzzadással és a nagylábujj fokozódó elgörbülésével párosul.
Olyankor a legerősebb a fájdalom, amikor a nagylábujj ízületének eldeformálódásakor az a másik, mellette lévő lábujjat keresztezi.
Ezzel egy időben az ízület bőrfelülete megkeményedik, alatta pedig üregek alakulhatnak ki, melyek gyakran savós folyadékkal telének fel és gyulladásos folyamatokat indítanak be.

A betegség kezdeti és közbenső szakasza konzervatív kezelést igényel. Az utolsó stádiumában (amikor a lábujjak keresztezik egymást) jellemzően kérgesedés, „tyúkszemek”, valamint gyaloglás közben fellépő erős fájdalom jelentkezik. A valgus deformitásra jellemző hajlam kialakulását a következők növelhetik: bokasüllyedés, paralitikus (idegi alapú) deformitások, szűk (kényelmetlen) cipő viselése a mindennapokban, öröklődési tényező.

A deformitás kezelése

A terápia még a mai modern gyógyszerek használatával sem hoz fenntartható eredményt. Ugyanakkor a betegség kezdeti jeleinél alkalmazott különleges torna javíthatja a beteg állapotát. A deformitás műtéti beavatkozással teljes egészében korrigálható, bár esetenként szükséges lehet megismételni. A betegek visszajelzései alapján a legjobb hatást a nagylábujj és a második lábujj között elhelyezett lábujjelválasztóval sikerült elérni, mely a nagylábujjat a helyes pozícióba mozdítja el. A Valgomed egyre népszerűbb és sok országban – köztük Magyarországon is – megvásárolható.

Hogyan alkalmazzuk az eszközt?

A maradandó vizuális és hosszútávú terápiás hatás a Valgomed rögzítő napi 7-10 órás viselésével érhető el. Már néhány héttel az elasztikus rögzítő viselésének kezdetét követően láthatóvá válnak a javulás jelei. Fontos, hogy megfelelően helyezzük fel az eszközt. Ez úgy lehetséges, ha a nagylábujjra helyezve szorosan hozzányomjuk a bőrfelülethez. A kezelés hatékonysága vizuálisan ellenőrizhető.

A lábbeli típusától függetlenül bárki megrendelheti a mindennapi használatra alkalmas rögzítőt. Mivel szorosan rögzül a lábfejre, teljesen láthatatlan. Tanórák alatt is használható, illetve gyalogolva, vagy ülve anélkül, hogy elterelné a figyelmünket a fájdalom.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published.